OVO SINOĆ NISMO MOGLI DA VIDIMO NI NA RTS: Sve išlo UŽIVO, publika ZVIŽDI NIKAD GLASNIJE zbog OVE ŽENE
Foto: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Sve je iznenadila

OVO SINOĆ NISMO MOGLI DA VIDIMO NI NA RTS: Sve išlo UŽIVO, publika ZVIŽDI NIKAD GLASNIJE zbog OVE ŽENE

Mrežama se dele snimci sa nastupa Izraela na Evroviziji

Objavljeno: 08:40h

Predstavnica Izraela na "Evroviziji 2024" Eden nastupila je sinoć u finalu i na kraju osvojila peto mesto.

Njeno takmičenje je obeležio niz kontroverzi, najviše zbog učešća na "Evroviziji" u jeku jezivih dešavanja na Bliskom istoku, a publika kraj malih ekrana nije mogla da čuje kakva je situacija bila u areni.

Naime, tokom njenog nastupa publika je toliko jako zviždala da se muzika nije čula u pojedinim momentima, a trenuci sa lica mesta dospeli su odmah na društvene mreže.

Tvrdnje o nameštaljkama

Pred sam početak drugog polufinala pojavila se poruka na belgijskom javnom servisu VRT, što je izazvalo burne reakcije na mrežama.

- Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja čini država Izrael. Izrael krši slobodu medija. Na trenutak zaustavljamo emitovanje - stajalo je u poruci koja je emitovana na televiziji, dok je Izrael, na kraju, prošao u finale.

Potparolka VRT-a, je takođe reagovala, a ona tvrdi da su na javnoj televiziji bili svesni sindikalne akcije, piše "De Standard".

Evrovizija, Bejbi Lazanja
foto: RTS printscreen

- Sindikati imaju pravo nešto da preduzmu. Primili smo to na znanje, ali nećemo na to reagovati - rekla je Jasmine Van der Borgt, pa se odmah oglasila ambasadorka Izraela u Belgiji.

- VRT, sram vas bilo. Glasajte za Eden, ako ni zbog čega drugog onda da bi protivrečili ovim prezira dostojnim ljudima koji su zauzeli televizijski prostor kako bi emitovali antiizraelske laži gledaocima Evrovizije - napisala je ona.

Baby Lasagna

Iako je mesecima ubedljivi favorit na evrovizijskim kladionicama Baby Lasagna, mnogi su sumnjali da će iz političkih razloga pobedu odneti Izrael, iako narod više voli hrvatskog predstavnika.

"Ukoliko ne bude Hrvatska u subotu pobedila, već pobedi Izrael, Evrovizija koja je nekada bila muzika, mir i ljubav, definitivno gubi ogroman deo svoje publike, zemalja učesnica i tone u zaborav... Tako da ako Hrvatska ne spase ovo, niko nece. Sramota je što su tu, a kamoli top 5 ili pobeda", glasio je komentar jednog korisnika Tvitera.

Bonus video:

01:33

UHVATIO ME ZA ZADNJICU I GOVORIO UŽASNE STVARI! Sandra Rešić doživela ogromnu neprijatnost na nastupu: Kad je prišao delovao je ok

(Espreso/Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.